Cum sa indrepti atentia colegilor de birou catre reciclarea responsabila

Grija fata de mediul inconjurator e una din cele mai dezbatute probleme la nivel mondial. Efectul de sera este responsabil de incalzirea temperaturii medii cu aproximativ 10 grade Celsius din 1900. Gazele de esapament, carbonul eliminat de fabrici, plasticele, suprafetele asfaltate si defrisarile masive sunt cateva dintre motivele pentru care zonele de clima calda tind sa isi mareasca suprafata pe glob. Citeste si tu in randurile urmatoare despre cum poti sa faci un pas inainte catre o lume mai curata si mai sanatoasa pentru toti!

Organizeaza Ziua Verde la birou


Mai ales in firme, documentele scrise pe hartii, agendele si colile pentru xeroxare si printat inseamna o foarte mare cantitate de lemn procesat. Pentru ca un consum zero de hartie ar fi imposibil momentan, mai ales in mediul de afaceri, ai putea organiza un eveniment prin care sa atragi atentia asupra altor modalitati de reciclare. Timp de o zi, inlocuieste hartia de copiator alba cu hartie verde si fa un concurs  in care sa premiezi angajatii cu cele mai bune idei de reciclare. Astfel, toti vor sti ca mediul inconjurator de care pot avea grija astazi e cel in care vor trai si copiii lor si vor putea contribui activ la sanatatea planetei.

Implementarea acestui concept la munca nu trebuie sa fie un proces laborios si greoi, pentru ca nu ar fi adoptat de multe persoane. Daca incepi, totusi, cu orgaizarea unei zile in care sa atragi atentia in mod subtil cu siguranta ca vei avea mai mult succes.

Pune maculatura la centrul de reciclare


Exista cateva organizatii non-guvernamentale care se ocupa de preluarea si prelucrarea maculaturii de birou in centrele de reciclare. Poti foarte usor sa apelezi la un astfel de serviciu gratuit, daca este disponibil in orasul tau. Daca nu, cu siguranta exista cateva centre de reciclare, dar va trebui sa te deplasezi singur. Fa in asa fel incat acesta sa fie un task lunar la munca: in fiecare luna 3 colegi se ocupa de transportul materialelor reciclabile in centrul respectiv.

Fiecare gest pe care il faci pentru a salva natura conteaza indiferent cat de mic ar parea. Mai mult, atunci cand comportamentul tau face si pe altii sa fie atenti la cum ar putea avea grija de mediul inconjurator efectul este cu atat mai substantial. Care sunt produsele pe care le reciclezi cel mai des?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu